Visar 1–12 av 15 resultat
Deltagarkortet kan fyllas i av barn med NPF och lämnas till tränaren. Detta är ett bra sätt att berätta vad man behöver för att idrotten ska fungera.
Ladda ner kortet som PDF här >>
I den här skriften vill vi därför lyfta olika perspektiv på syskonskap och NPF, samt ge tips och tankar som kan inspirera till arbete med syskongrupper.
Ladda ner skriften som PDF >>
Information om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, som ADHD, ASD, Tourette och tal- och språkstörning och relaterade tillstånd som dyslexi, dyskalkyli och DCD.
Lägermanual som riktar sig till dig som ska hålla i grupper eller bedriva lägerverksamhet för unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.
Om att vara barn med NPF och om rättigheter inom vården.
Så här! Få skolan att funka handlar om att vara tonåring och ha NPF. Framförallt om att hitta sitt eget sätt att klara skolan så bra som möjligt. Men också om vänskap, inspirerande personer och smarta prylar som kan göra det lite enklare att fokusera.
Paketet innehåller 50 stycken checklistor och 50 stycken informationsfoldrar. Materialet kan användas på vårdmottagningar för att göra barn med NPF mer delaktiga i sin egen vård.
Ladda ner checklistan som PDF >>
Ladda ner informationsfolder som PDF >>
En inspirationsskrift för aktivitetsledare inom idrotten med fokus på ADHD, Autism och andra NPF-diagnoser.
Skriften är ett inspirationsmaterial för personal som möter elever med NPF i sitt arbete. Den innehåller goda exempel på hur man kan arbeta för en NPF-vänlig skolmiljö.
Skriften ”Att vara anhörig” är ett inspirations – och diskussionsmaterial som på olika sätt lyfter fram föräldraskapet och NPF.
En skrift där läsaren får möta syskon, föräldrar, morföräldrar, partners som berättar om hur det är att vara anhörig till någon med NPF.
Körkortskoll är till för dig som är trafiklärare och vill lära dig mer om hur man undervisar personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF).
Ladda ned skriften som PDF >>